Časť poslancov opustila rokovanie MsZ, čím znemožnila jeho pokračovanie

25.02.2009 Humenné

Humenné 25. februára (TASR) – Poslanci humenského Mestského zastupiteľstva (MsZ) za SDKÚ-DS, KDH a nezávislí opustili dnešné rokovanie, a tým znemožnili jeho pokračovanie. Pre TASR to nezávisle od seba potvrdili poslanci ...
„Mestské zastupiteľstvo má 24 členov. Jeden sa na rokovanie ospravedlnil a po odchode časti poslancov nás ostalo len 12, takže zastupiteľstvo nebolo uznášaniaschopné, \" povedal k situácii Hopta. Ako dodal, opoziční poslanci navrhli šesť bodov na zmenu programu rokovania. Medzi nimi boli zmena investičných akcií či snaha o rokovanie o odmenách primátorovi mesta Vladimírovi Kostilníkovi. „Navrhli sme, aby odmeny primátorovi neboli vyplácané dopredu, ale až na záver roka, keď sa bude dať zhodnotiť jeho práca, \" doplnil Hopta. Podľa neho malo ísť o prejav solidarity v čase hospodárskej krízy. \"Myslím si, že v súčasnosti je neprimerané, keď primátori a starostovia miest poberajú viac ako 100.000 Sk, \" dodal.
„Je pravda, že sme rokovanie opustili, ale urobili sme tak preto, že niektorí poslanci dali až šesť návrhov na zmenu programu, pričom tieto návrhy neboli podané písomne, ani prerokované v komisiách či mestskej rade, \" povedal k dnešnej situácii Babjak.
Na otázku, či takéto návrhy v rovnakej forme boli dané prvýkrát, pripustil, že v minulosti mohlo dôjsť k prerokovaniu aj takých bodov, ktoré boli doplnené až na rokovaní a neboli dodané v písomnej forme. Dnešné návrhy boli podľa Babjaka veľmi závažné a vyžadujú si bližšie preštudovanie.
Nové rokovanie MsZ by sa malo uskutočniť do štrnástich dní.
 

Vyberte región